Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

  • slider-image
  • slider-image
  • slider-image
  • slider-image

stemspraak
taalgehoor
slikken

Logopedie
Jongen-Salden

Het woord 'logopedie' is samengesteld uit de Griekse woorden 'logos' en 'paideia'. 'Logos' staat voor het gesproken woord en 'paideia' staat voor opleiden, opvoeden, leren. Logopedie betekent dus 'opvoeden, leren om het gesproken woord goed te beheersen'.

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie. In onze praktijk kunt u terecht voor hulp wanneer uw kind, uzelf of iemand uit uw directe omgeving stoornissen heeft op het gebied van adem, stem, spraak, taal, gehoor, slikken, lezen en spelling. De hulp van de logopedist kan bestaan uit het afnemen van een onderzoek, het behandelen van een stoornis, maar ook uit het geven van adviezen/voorlichting en het begeleiden van familieleden, verzorgers en/of leerkrachten.

contacteer ons nu

Logopedie
voor kinderen

Praten is voor een kind een belangrijk middel om contact te maken. Met spraak en taal leert een kind te zeggen wat het wil, denkt of voelt. Dat is nodig voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling. Logopedie kan zinvol zijn voor kinderen van alle leeftijden; van baby’s tot jong volwassenen.

Onze aanpak bij logopedie voor kinderen is speels en kindgericht.
Wij zorgen voor afwisseling en aantrekkelijke werkvormen en materialen. Door deze werkwijze komen kinderen graag naar de logopedische behandeling.

Logopedie
voor volwassenen

Logopedie gaat over communicatie tussen mensen. Hiermee bedoelen wij het ingewikkelde samenspel van horen, verstaan, begrijpen, denken en spreken. Soms ontstaan er problemen op dit gebied, al dan niet door een lichamelijke oorzaak.

Bij volwassenen stemmen wij onze aanpak zoveel mogelijk af op het dagelijks leven, het (toekomstige) beroep en op de mogelijkheden en interesses van de volwassen cliënt. Hierbij werken we op basis van gelijkwaardigheid en samenspraak.

Onze
Logopedisten

Logopediepraktijk Jongen-Salden is er voor jong en oud, waar met een enthousiast team op professionele wijze algemene en specialistische logopedische zorg met de hoogst haalbare kwaliteit wordt geboden.

Wil je meer weten over logopedie bij de Logopediepraktijk Jongen-Salden? Neem gerust contact op met een van onze logopedisten. We zijn graag bereid je vragen persoonlijk te beantwoorden.


onze logopedisten

Vivian Jongen

Allround logopedist

Marjo Jongen-Salden

Allround logopedist

01/12/2022

Wij zoeken...

Logopediepraktijk Jongen-Salden is op zoek naar versterking van haar team! Wij zoeken hiervoor een enthousiaste, betrokken en zelfstandig functionerend logopedist.

lees meer

20/10/2020

Even voorstellen!

Per 1 september heeft Logopediepraktijk Jongen-Salden (tijdelijk) een nieuwe collega erbij! Hieronder stelt zij zich graag even voor...

lees meer