Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Specialisaties

Oromyofunctionele therapie (OMFT)

Oromyofunctionele therapie is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Dit verstoorde evenwicht kan ontstaan door bijvoorbeeld: duim-, vinger- of speenzuigen, open mondgedrag, slikken met de tong tussen de tanden/kiezen en slissen of lispelen. Door deze verkeerde mondgewoonten kan de kaak- en/of gebitsstand veranderen.

Met deze therapie worden de verkeerde mondgewoonten aangepakt en het evenwicht van de spieren in het mondgebied wordt hersteld. Hierdoor verbetert de articulatie en de stand van de tanden in de mond. Na logopedische behandelingen vinden er geen gebitsverschuivingen meer plaats .

De oromyofunctionele therapie is intensief en relatief kortdurend en zorgt met concrete oefeningen en herhaalde metingen voor een snelle en blijvende verbetering van de mondgewoonten. Na afloop van de behandeling vinden er gedurende langere tijd controle-afspraken plaats. De logopedische behandelingen vinden plaats na verwijzing van en in overleg met tandarts en/of orthodontist.Lax Vox

Bij Lax Vox therapie wordt gebruik gemaakt van een slangetje en een flesje water. De therapie is makkelijk te volgen en aan te leren. Het helpt bij de meeste stemstoornissen zoals stembandknobbels en -poliepen, psychogene stemstoornissen en stembandverlammingen. Ook is het een goede methode als warming-up en cooling down voor professionele stemgebruikers.

01/12/2022

Wij zoeken...

Logopediepraktijk Jongen-Salden is op zoek naar versterking van haar team! Wij zoeken hiervoor een enthousiaste, betrokken en zelfstandig functionerend logopedist.

lees meer

20/10/2020

Even voorstellen!

Per 1 september heeft Logopediepraktijk Jongen-Salden (tijdelijk) een nieuwe collega erbij! Hieronder stelt zij zich graag even voor...

lees meer